In prezent, foarte multe afaceri din Romania au nevoie de servicii de calitate pentru debitare cu laserul. Lucrul acesta este si mai pregnant daca aveti un business in unul din segmentele ce tin de taierea metalelor, plasticului sau lemnului. Debitarea cu laserul este o tehnica noua, eficienta, extrem de versatila si cu o precizie foarte buna.

In plus, este rapida si va permite sa obtineti cu usurinta modele de o calitate excelenta, cu margini netede.

Debitarea cu laser ofera o acuratete foarte buna, motiv pentru care in prezent se bucura de o popularitate foarte mare in multe industrii.

Presupune folosirea laserului pentru decuparea materialului si indepartarea materialului in exces. Se poate folosi pentru o multime de materiale, printre care metal, lemn si plastic.

prelucrare cncProcedura de taiere cu laser este una termica si presupune mai exact directionarea unui fascicul laser focal pentru a topi portiunile dorite dintr-un material, conform unui model prestabilit. Apoi, se aplica presiune si caldura, printr-o duza, pentru finalizarea modelului. Jetul de gaz face ca materialul topit sa fie ejectat si sa se creeze o fanta mica.

Debitarea cu laser se foloseste de obicei pentru metal, otel, nichel, aluminiu, alama, dar si pentru aur si argint, polimeri, cauciuc si materiale plastice.

Debitarea cu laserul a devenit foarte populara in industria auto, in medicina si multe alte sectoare care necesita proceduri de taiere cu finete. Iata care sunt cele mai importante avantaje ale serviciilor de debitare cu laserul.

Minimizarea deformarilor

Pentru ca taierea cu laserul nu presupune un proces de contact, deformarile sunt minime. Prin urmare, se vor obtine obiecte de o calitate foarte buna, fine, fara deformari inestetice sau cu deformari foarte mici.

Configurare rapida

Pentru ca nu este nevoie de scule speciale pentru taiere, timpul de configurare este scurtat. Echipamentele de debitare cu laserul se configureaza foarte usor si intr-un timp scurt. Practic, e nevoie doar de programarea masinii si de incarcarea/ descarcarea materialelor utilizate.

Personalizarea procesului

Debitarea cu laserul este preferata de multe afaceri si pentru ca e usor de automatizat si personalizat. Procedura se poate simplifica si prin folosirea unor roboti de manipulare si cu un control computerizat numeric.

Nu implica cheltuieli cu intretinerea si schimbarea sculelor de lucru

Debitarea cu laserul nu necesita folosirea unor unelte dure. Asta inseamna ca se elimina cheltuielile cu depozitarea, cu intretinerea, ascutirea sau inlocuirea sculelor. De asemenea, timpul este mult eficientizat.

Pentru servicii de debitare cu laserul, va rugam sa ne contactati.

Debitarea cu laser – 7 avantaje majore

Debitarea cu laser este una din cele mai bune si avansate forme de taiere, mai ales in comparatie cu alte forme clasice de debitare. Procesul de taiere cu laser este unul extrem de precis si ofera rezultate de inalta calitate. Unul din avantajele majore ale taierii cu laser este ca poate fi aplicata pe o gama larga de materiale, inclusiv otel inoxidabil, otel moale, aluminiu, lemn si materiale plastice.

Taierea cu laser este precisa si poate fi folosita pentru obtinerea unor rezultate foarte sofisticate, cu decupari complicate si reproduceri cu usurinta pentru forme complexe.

Tehnologia laser controlata de computer care se foloseste pentru debitarea laser are un avantaj major fata de echipamentele conventionale, oferind o precizie mai buna sau o consistenta mai mare (o taiere precisa de 0.1 mm sau .03%).

1. Eliminarea costurilor cu uneltele

Pentru ca debitarea cu laserul nu necesita unelte dure (care sa se uzeze si care sa necesite schimbare de consumabile periodic), se elimina astfel necesitatea de depozitare scule, modificare capete de lucru sau intretinere, ascutire, curatare etc. Prin urmare, tehnologia inovatoare de debitare cu laserul poate taia forme detaliate mult mai rapid decat alte metode clasice de debitare.

2. Taiere fara deformare

Taierea cu laser foloseste o viteza de procesare extrem de rapida, ceea ce are ca rezultat crearea de zone de caldura mai mici si mai precise. Alaturi de prelucrarea materialului fara contact pe care o ofera debitarea cu laser, exista o distorsiune minima sau chiar nula cauzata piesei de lucru. Taierea cu laserul ofera cele mai bune rezultate si produse perfect decupate, indiferent de materialul folosit.

3. Taiere foarte curata si margini precise

Pentru ca fasciculul laser care se foloseste pentru debitarea cu laser nu se va uza niciodata (deoarece nu actioneaza prin contact) nivelurile de precizie si muchiile de calitate care pot fi atinse sunt poate mai fine si mai bune decat in cazul metodelor traditionale de taiere.

Instrumentele de taiere cu laser utilizeaza un fascicul mult mai concentrat, care aplica mai putina caldura pe materialul de taiere si care astfel, taie un traseu mai precis pe material. Aceasta tehnica permite, de asemenea, ca laserul sa urmeze margini mai curate si mai bine definite.

Pentru servicii de debitare cu laserul, va rugam sa ne contactati.