Gravura Laser

Ce rezistenta are gravura laser de pe un obiect?

gravura laser obiecte

Aparitia gravurii cu laser a facut posibila gravarea pe absolut orice tip de material, cu modele de personalizare. Azi, aproape oricine are o bijuterie, un portofel sau alt obiect decorativ gravat cu laser. Dar, intrebarea este daca aceste modele gravate vor rezista?

Sau, gravarea cu laser se estompeaza ori dispare in timp, dupa ce obiectul a fost spalat sau dupa o utilizare intensa? Raspunsul este da si nu.

Gravura cu laser lasa semne care nu se vor sterge, pentru ca procesul implica aplicarea unei energii concentrate pe o zona foarte mica. Aceasta energie lasa un semn permanent prin topirea, incalzirea, vaporizarea sau arderea stratului superior al materialului.

gravura laser obiecte

Cu toate astea, rezistenta gravurii cu laser depinde de materialul utilizat, de adancimea gravurii, de destinatia obiectului gravat si daca suprafatele sunt polisate sau nu.

Altfel spus, te poti bucura o viata intreaga de un obiect gravat cu laser sau, din contra, gravura laser se poate estompa in cativa ani. Iata care sunt factorii care determina rezistenta modelului gravat cu laser.

Adancimea gravurii

Cu cat este mai adanca gravura, cu atat mai rezistenta va fi ea in timp. Cu toate astea, adancimea de gravare tine si de materialul folosit si de nevoile de personalizare ale clientului. De exemplu, daca se foloseste acrilic, gravurile laser pot merge pana la o adancime de 0.25mm.

Gravura in lemn poate patrunde pana la o adancime de 0.5 mm. Daca se depasesc aceste valori si in general, daca gravura se realizeaza la o adancime mai mare decat poate suporta materialul, in cele din urma materialul va fi deteriorat. Prin urmare, pe unele materiale, cum ar fi lemnul, se pot face gravuri mai adanci.

Materialul folosit

Gravura cu laser se poate face pe diferite tipuri de materiale, iar materialul folosit are in mod evident un impact mare asupra longevitatii gravurii. De exemplu, gravura cu laser pe aur si alte metale mai moi se va estompa intr-un timp mai scurt decat gravura realizata pe alte tipuri de metale.

Pentru ce va fi folosit obiectul gravat

Daca obiectul gravat este supus unei miscari de frecare in mod constant, atunci gravura va rezista mai putin timp. Cu toate acestea, o gravura pe partea interioara a inelului nu va pieri, pentru ca inelul se va freca doar de deget, care nu este mai dur decat metalul din care este fabricat inelul. Insa alta este situatia in cazul unui inel gravat purtat ca pandantiv cu un lantisor la gat. In acest caz, gravura ar putea sa dispara in cativa ani, daca inelul se freaca de colier.

Curatarea si intretinerea obiectului gravat

Curatarea si polisarea unui obiect gravat poate influenta, de asemenea, longevitatea gravurii. Exista doua lucruri importante aici, daca vrei ca gravura sa reziste cat mai bine. In primul rand, nu sterget si nu lustrui obiectele gravate prea des. Aceste obiecte ar trebui curatate doar atunci cand este nevoie. In al doilea rand, nu folosi formule de curatare abrazive.

Aveti nevoie de servicii de gravare laser pentru un produs pe care doriti sa-l comercializati? Luati legatura cu noi.