Debitare Laser

Care sunt avantajele debitarii cu laser?

Suport bijuterii lemn

Desi la o prima vedere atunci cand ne gandim la tehnologia laser, ne gandim la o jucarie, aceasta tehnologie a avut si inca are un impact major asupra vietilor noastre. Inventat in urma cu 60 de ani, laserul si aplicatiile acestuia au crescut exponential odata cu trecerea timpului.

Una dintre aceste aplicatii este, bineinteles, debitarea cu laser. Prin acest proces marile companii creaza si produc obiecte pentru asamblare si comercializare. Insa, nu doar acestia se bucura de aceasta tehnologie.

In ultimii 10 ani, masinile de taiat si gravat cu laser au inceput sa se micsoreze si sa devina mai ieftine, astfel putand fi folosite si de catre companiile mai mici, dar si de consumatori. Drept urmare, debitarea cu laser a fost martora la o explozie in utilizare si popularitate, devenind o modalitate excelenta de a crea si a realiza diferite obiecte in masa, dar si articole personalizate.

Suport bijuterii lemnAvantajele debitarii cu laser

Debitarea cu laser este folosita in sectoarele industriale, de micii intreprinzatori, dar si de consumatori casnici datorita unui numar de avantaje printre care se numara:

  • Precizie

Unul din punctele cele mai importante ale debitarii cu laser este acuratetea de taiere. Atunci cand vrei sa realizezi un produs, indiferent din ce material este creat, fie metal, carton sau lemn, una dintre cerinte este ca debitarea sa fie cat mai precisa posibil.

Cu o eroare de + / – 0,1 mm, poti fi sigur ca de fiecare data vei avea un obiect bine realizat, conform specificatiilor tale.

  • Personalizare

O atractie principala pentru debitarea cu laser este potentialul acesteia de a realiza obiecte individuale, adaptate dupa precizarile clientului. Acesta poate fi un lucru benefic, deoarece iti da posibilitatea de a crea un numar nelimitat de modele, putand realiza carti de vizita personalizate din metal sau acryl, obiecte decorative realizate la comanda sau de ce nu suporturi de pahare cu brandul unei companii.

  • Versatilitate

Un aspect important al masinilor de debitare cu laser este acela ca sunt capabile sa taie printr-un numar mare de materiale. Printre acestea se numara metalul, MDF-ul, lemn, hartie, carton si asa mai departe. In functie de puterea aparatului, puteti debita una sau mai multe materiale, pentru cele metalice de exemplu, fiind nevoie de o putere mult mai mare decat in cazul MDF-ului.

Placa aurie din metalex gravata laser

  • Poate grava

O alta functie a masinilor de debitare cu laser este si gravarea. Nu este necesara doar debitarea, o astfel de masinarie putand fi folosita si pentru a scrie si a marca foarte fin obiecte cu simboluri si imagini.

De exemplu, poti marca sigla sau brandul unei companii pe un suport de pahar, sa scrii un cuvant pe o bratara metalica sau din piele ori poti realiza un desen complex pe o bucata de lemn. Este o metoda foarte populara, folosita cu succes in marketing si in promovare.

  • Automatizare

Fata de alte metode de debitare, masinile cu laser au avantajul de a taia cu precizie si rapiditate crescuta fara asistenta. Bineinteles, pentru a opera aparatul este necesara o persoana, insa in momentul in care debitarea propriu- zisa a inceput, aparatul isi face treaba singur.

  • Calitate inalta

Cu un laser cu o dimensiune aproximativa de 0.3 mm, poti fi sigur ca te vei bucura de calitate inalta de fiecare data. Indiferent de ce vrei sa realizezi, oricat de complicat este design-ul, masina de debitat cu laser isi va indeplini de fiecare data sarcina cu o eroare cat mai mica posibil si intr-un timp cat mai scurt.

Debitarea cu laser a crescut in popularitate in ultimii ani datorita flexibilitatii si a puterii de personalizare. Indiferent daca esti un intreprinzator sau un hobbist, debitarea cu laser este o activitate ce necesita atentie din partea ta.