Debitare Laser

Cele mai bune materiale pentru debitarea cu laserul

Masa rotunda plexiglas

Debitarea materialelor cu ajutorul tehnologiei laser a devenit o procedura din ce in ce mai intalnita datorita preciziei de taiere, cat si a vitezei accentuate de realizarea a unui numar foarte diversificat de obiecte.

Taierea cu laser a devenit populara in ultimul deceniu, lucru ce se datoreaza in principal preturilor din ce in ce mai scazute, dar si din cauza gamei foarte largi de materiale ce pot fi utilizate in acest proces.

Care sunt cele mai bune materiale folosite in debitarea cu laser?

  • Acril

Cunoscut si sub denumirea de PMM sau plexiglas, acesta este popular datorita usurintei de utilizare, cat si din cauza rezistentei foarte mari in timp. Se poate gasi in magazinele de specialitate in diverse grosimi si culori, pentru a-l putea folosi la proiectele initiate.

Debitarea acrilului se realizeaza usor, cu margini netede, fiind perfect pentru proiecte si tipare complexe ce necesita detalii fine.

Masa rotunda plexiglas

  • Lemn

La fel de utilizat ca si acrilul este lemnul. Acesta este un material des intalnit, mai ales pentru realizarea obiectelor de decor interior, putand fi utilizate placaje, MDF cat si alte tipuri de lemn de esenta tare. Pe langa procedura de debitare, acesta se poate si grava, putand inscriptiona logo-uri, sau diferite mesaje personale sau de promovare, fiind o modalitate excelenta de a oferi un cadou cu adevarat unic.

  • Hartie si carton

Aceste materiale sunt unele dintre cele mai delicate atunci cand este vorba de debitare. In acest fel laserul poate fi cea mai buna solutie pentru proiectele complexe precum invitatii, carti de vizita, felicitari si asa mai departe, putand fi realizate in diferite dimensiuni si forme.

Scaun Debitat CNC realizat din placaj tego

  • Materiale textile

Tesaturile pot fi personalizate cu ajutorul laserului pentru a putea crea obiecte decorative sau de fashion pentru casa si nu numai. Aceasta procedura este des folosita mai ales de catre producatorii de articole vestimentare si accesorii care doresc sa le ofere clientilor lor produse de calitate si unice.

  • Metal

Metalul este unul dintre cele mai dure materiale care se pot debita cu ajutorul unui laser. Datorita preciziei de taiere, dar si a finisajului impecabil, aceasta metoda a fost implementata cu succes inca de la inceput atat in industria auto, cat si cea de bricolaj, putand fi utilizata in realizarea placajelor pentru gard personalizate cu diferite modele si tipare, in functie de cerintele clientilor.

De asemenea este folosit si in realizarea bijuteriilor, putand fi create anumite piese cu adevarat uimitoare si unice, avand posibilitatea in acest fel de a lansa o colectie cu adevarat impresionanta cu un impact semnificativ. Avand in vedere ca trendurile se schimba foarte des, o astfel de tehnologie este perfecta pentru a adapta si a schimba stilul ori de cate ori piata o cere.

prelucrare cnc

Tehnologia de debitare cu laser are un potential substantial, lucru ce se datoreaza versatilitatii de care da dovada. Reglajul trebuie realizat corespunzator pentru fiecare material in parte in functie de grosime si duritate.

Sunt multe materiale care pot fi folosite atat pentru gravare, cat si debitare, iar personalizarea lor nu a fost niciodata mai usoara, mai ales daca este utilizata o astfel de tehnologie.