Gravura Laser

Cum se poate grava pielea?

gravura laser piele

Incepand cu articole de imbracaminte cum ar fi hainele si pana la articole de papetarie si accesorii precum portofelele, pielea este un material care emana rafinament, clasa si eleganta. Dar, nimic nu adauga mai multa stralucire unui articol din piele decat o imagine, niste initiale sau un citat personalizat, gravat cu laserul.

Cu ajutorul unor echipamente speciale care pot grava pielea, acest proces este simplu, rapid si precis. Gravura pe piele adauga valoare unui obiect, asa ca este o idee grozava pentru afaceri. De exemplu, ca antreprenor, te poti gandi la un business cu daruri personalizate, diferite obiecte din piele (portofele, curele etc). Astfel de articole au lipici la public larg pentru ca sunt memorabile, iar cadouri se fac tot timpul anului.

Cum arata gravura pe piele?

Gravarea pielii are drept rezultat un efect vizibil, cu un contrast curat. Gravarea pe piele mai inchisa are ca rezultat un contrast mai mare, in timp ce gravarea pe pielea mai dechisa la culoare produce un contrast minim de culoare.
Prin urmare, rezultatele depind intr-o mare masura de pielea cu care se lucreaza, precum si de laserul care se foloseste (setari de viteza, putere, frecventa).

Gravare laser piele naturala

Cand avem comenzi de gravare pe piele, testam intotdeauna echipamentele pe pielea pe care clientul nostru o doreste, in functie de proiectul pe care doreste sa-l deruleze. Ideea este ca jonglam cu aceste setari pana cand obtinem configuratia perfecta, pentru rezultatele dorite.

Cu o masina laser putem „arde” usor fisierele de imagine din piele, dupa care le putem colora pentru a obtine un aspect deosebit. Pentru a facilita colorarea ulterioara a suprafetei care a fost trecuta prin laser, se poate lipi o pelicula care arde in timpul procesului de aplicare a laserului.

Inainte ca pelicula sa fie desprinsa, pielea poate fi colorata in profunzime pentru a evidentia zonele fara laser. De asemenea, cu ajutorul laserului se poate modela si pielea cu par si blana (e o tehnica speciala pe care profesionistii o folosesc pentru gravarea pe pielea de vitel).

Ce produse din piele puteti comanda pentru gravare?

Noi putem folosi echipamentele de gravare laser pentru a crea tot felul de modele si produse. Iata cateva exemple in acest sens:

  • bratari
  • curele
  • genti de dama, borsete, posete
  • portofele
  • serviete sau genti de laptop
  • produse de papetarie

Pe ce tipuri de piele se poate grava?

Piele sintetica. De exemplu, putem face gravura pe obiecte din piele de caprioara si piele bruta, piele nabuc sau materiale din microfibra. Totusi, este important sa cunoasteti ce compusi exista in pielea sintetica pentru ca prelucrarea PVC-ului prin gravura laser poate duce la eliminarea unor gaze periculoase. Prin urmare, recomandam mai degraba pielea naturala.

Piele intoarsa/ de caprioara/ Suede. Aceasta tinde sa se pateze in timpul procesului de gravare insa acest lucru poate fi remediat cu ajutorul unor spray-uri ce adauga un strar suplimentar de rezistenta la pete. Insa uneori acest efect secundar poate fi un avantaj si nu un dezavantaj.

De exemplu, daca vreti sa obtineti un aspect rustic prin gravarea unui obiect din piele, putem lucra cu petele si le putem incorpora in mod artistic ca parte in design.

Piele naturala. Poate fi de mai multe tipuri si in functie de tip, rezultatul este diferit la gravarea cu laser. Cand lucram cu laserul pe pielea naturala, reducem de obicei puterea laserului.

In functie de ceea ce doriti sa obtineti prin gravarea laser a obiectelor din piele, putem folosi debitarea cu laser, gravura cu laser sau embossare. Contactati-ne pentru detalii si comenzi de gravare pe obiecte din piele.