Debitare Laser

Debitarea cu laserul in productia de jucarii

Puzzle 3d Fluture Debitat CNC

Procedura de debitare cu ajutorul laserului a capatat o importanta aparte, devenind una dintre cele mai preferate metode de productie printre micii antreprenori. Cu ajutorul acestei metode se pot realiza un numar foarte mare de obiecte, insa una dintre cele mai populare si des create produse sunt jucariile.

Prin folosirea tehnologiei de debitare cu laser, poti crea cu usurinta trenulete, avioane, masini, puzzle-uri 3D si multe alte jucarii complexe si uimitoare ce vor captiva atentia celor mici numaidecat.

Puzzle 3d Fluture din PVC Vopsit Debitat CNC

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a crea o jucarie?

Pentru a crea jucarii distractive si pline de creativitate este necesar sa folosesti cele mai bune materiale, unul dintre cele mai des folosite fiind placajul. De asemenea, vor trebui respectati cativa pasi pentru realizarea acestora:

  • Crearea design-ului

Dezvoltarea unei schite ce poate fi folosita in crearea jucariei este primul si unul dintre cei mai importanti pasi. Pentru realizarea acestei etape ai doua alternative:

  • Poti crea singur o schita originala, exact asa cum iti doresti;
  • Poti descarca si folosi un proiect de pe site-urile de specialitate de pe internet.
  • Oricare dintre cele doua variante vei alege, este important ca dimensiunea finala a pieselor ce vor compune jucaria sa nu depaseasca spatiul de lucru al aparatului de debitare laser.

Puzzle 3d Camion Placi Acrilice TransparenteDefinirea parametrilor

Pentru a produce o jucarie prin debitarea laser va fi necesara optimizarea si stabilirea parametrilor.

  • Material: placaj de 3 mm
  • Cap laser: cap standard
  • Viteza de taiere: 40 mm/s – o viteza mai mare este indicata deoarece tairea se va realiza fara urme de arsuri pe margine si va fi neteda.
  • Putere de taiere: 60 -100 W – un aparat mai puternic este recomandat pentru taierea placajului, insa poate fi folosit si unul cu putere mai redusa pentru a debita in treceri multiple.
  • Asistenta aer – este indicata folosirea acesteia, deoarece te va ajuta in procesul de taiere, sufland materialul taiat departe de lentila de focalizare si de locul debitat, marind astfel viteza si va reduce temperatura locala.

Asamblare

Dupa ce piesele au fost realizate, urmeaza asamblarea acestora si crearea jucariilor. De cele mai multe ori acestea sunt proiectate astfel incat sa aiba incluse santuri de imbinare pentru a ajuta la fixare, insa este recomandat sa folosesti si putin lipici pentru a te asigura ca piesele nu se vor desface.

Figurina din Placaj Taiata LaserVopsire

Ultimul pas consta in personalizarea jucariei din punct de vedere cromatic. Poti sa alegi sa o vopsesti in orice culoare doresti sau o poti lasa chiar asa, fiind un proiect frumos pe care cei mici il pot aborda. De asemenea, poti sa gravezi anumite piese cu diferite insemne, cifre sau litere pentru a-l personaliza si mai mult.

Acum ca este gata tot ceea ce trebuie sa faci este sa te bucuri de ea. Jucariile sunt unele dintre cele mai creative si distractive lucruri pe care le poti realiza cu ajutorul debitarii laser. Atat cei mici, dar si cei mari se pot bucura de aceastea, fiind un mod excelent nu doar de joaca, dar si de a decora biroul personal.