Debitare Laser

Sfaturi pentru debitarea pieselor mici

Puzzle 3d Musca

Debitarea si gravarea cu ajutorul laserului este o tehnologie ce poate fi folosita cu succes in crearea de obiecte si piese foarte complexe.

Atat consumatorii, cat si companiile au inceput sa foloseasca din ce in ce mai des aceasta metoda de fabricatie, fiind in anumite cazuri mult mai convenabila si mai rapida pentru productia de obiecte si piese pentru activitatile de zi cu zi.

Insa, cand doresti sa realizezi produse de dimensiuni mici, trebuie sa intelegi ca acesta au nevoie de o atentie mai mare. Prin urmare, ia in considerare cateva sfaturi pentru a evita erorile si a putea folosi tehnologia laser cut exact asa cum iti doresti.

Puzzle 3d Musca1.Fii atent la punti

Puntile sunt foarte importante atunci cand debitezi cu laserul. Acesta reprezinta procesul prin care te asiguri ca geometria proiectului tau nu are forme libere ce se pot desprinde dupa taiere. Taierea literelor sau a unui desen ce prezinta spatii goale in interior, va lasa o suprafata lipsa ce va face ca interiorul desenului sa se piarda.

Puntile conecteaza aceste spatii cu forma exterioara, astfel imaginea finala isi va pastra forma dorita. Pentru a realiza acest lucru in cazul unui mesaj este important sa selectezi un font ce are deja incluse aceste punti pentru a nu fi obligat sa le realizezi tu.

2.Dimensionare corecta

Metoda de productie realizata cu ajutorul debitarii cu laser are nenumarate aplicatii, de aceea este important sa ai grija la dimensionare pentru a fi sigur ca produsul dorit va iesi conform specificatiilor tale.

Este necesar ca geometria interna sa nu fie prea mica, aceasta fiind selectata in functie de grosimea si tipul materialului pe care urmeaza sa il prelucrezi. De asemenea, orice gaura sau taietura trebuie sa fie de cel putin 50% din grosimea materialului sau mai mare.

3.Optimizeaza proiectul pentru debitarea cu laser

Acest pas este important, deoarece poti salva timp pretios si poti fi asigurat ca produsul finit va avea rezultat dorit. Prin urmare, asigura-te ca inainte sa incepi debitarea propriu zisa, conturul nu este intrerupt, deoarece laserul nu va putea sa urmeze calea prestabilita si sa finalizeze corect proiectul.

Verifica fontul pe care urmeaza sa il folosesti si sa te asiguri ca formele negative sunt eliminate. Orice text sau imagine trebuie sa aiba punti bine realizate pentru a nu avea probleme la debitare.

Tehnologia de debitare si gravare cu laser este una dintre metodele preferate de fabricare, deoarece permite utilizatorilor casnici si comerciali sa produca obiecte si piese personalizate.

Datorita cresterii popularitatii acestor aparate si scaderea preturilor, debitarea cu laser a devenit o oportunitate incredibila pentru ca o persoana sa poata crea orice, folosind un numar din ce in ce mai mare de materiale.