Debitare Laser

Procesele tehnologiei de taiere cu laserul

Cutiute Cadouri Lemn

Debitarea cu laser a devenit o solutie incredibila pentru foarte multe companii, dar si pentru consumatori, reusind astfel sa isi personalizeze diverse obiecte decorative, atat de interior, cat si de exterior. Industria auto se bucura de tehnologia laser de zeci de ani, putand marca anumite serii de masina sau pentru a realiza anumite piese si parti necesare.

Asa cum am specificat, nu doar firmele pot beneficia de astfel de servicii, fiind foarte populare si in randul consumatorilor, de regula acestia optand pentru personalizarea bijuteriilor din diferite materiale precum aurul, argintul sau otelul inoxidabil.

Exista 4 moduri in care poti aplica tehnologia laser pentru a realiza obiectele preferate:

1. Taierea cu laserul

Aceasta tehnica este folosita pentru a taia materialele in mai multe bucati sau pentru a decupa anumite proiecte mai complexe, precum forme neregulate sau texte.

  • Plastic – policarbonat, plexiglass, ABS si asa mai departe;
  • Lemn – orice tip de lemn de esenta tare sau moale, MDF, furnir, pluta;
  • Piele – poate fi debitata atat pielea naturala, cat si cea sintetica;
  • Textile – bumbac, pasla, poliester;
  • Carton / hartie – orice tip de celuloza;
  • Cauciuc;
  • Metal – otel, aur, cupru, argint.

trofeu personalizat

2. Gravare cu laser

Gravarea cu laserul este una dintre cele mai folosite tehnici pentru a stanta anumite mesaje sau imagini, putand rezista multi ani in functie de utilizare, dar si de adancimea gravurii. Aceasta tehnica nu strapunge materialul, ci doar elimina cativa milimetri ( depinde de grosimea materialului) pentru a realiza inscriptia dorita.

Acest procedeu este des intalnit pentru gravarea bijuteriilor, putand crea o amintire minunata care va tine ani intregi.

3. Marcarea cu laser

Este foarte asemanator cu procesul de gravare numai ca este folosita o finete aparte. Se foloseste de regula pentru a inscriptiona bijuteriile, fiind necesara o atentie sporita, dar si de o penetrare mult mai mica.

Placa din metalex gravata laser

4. Gaurirea cu ajutorul laserului

De multe ori este necesara gaurirea materialelor in mai multe puncte pentru a le putea cupla cu alte piese, formand in final un obiect finit. In acest procedeu lumina laserului se concentreaza intr-un punct pentru a reusi sa il perforeze sau prin impulsuri.

Se pot strapunge aproape toate materialele deoarece lumina concentrata poate atinge valori mai mari de 5000 de grade.
Anumite situatii cer ca aceste perforari sa fie cat mai precise pentru ca totul sa iesa conform proiectului.

Laserul este cea mai buna solutie pentru orice firma sau persoana care doreste sa realizeze anumite piese, elemente decorative sau bijuterii personalizate, avand un grad ridicat de rezistenta.

Este o afacere de viitor sau un serviciu care va fi folosit multi ani de acum inainte, fiind benefic in orice societate pentru a concepe anumite modele sau piese ce nu se mai gasesc sau sunt prea costisitoare pentru a fi achizitionate. Cu ajutorul unui serviciu de debitare laser vei putea mereu sa iti finalizezi proiectul, indiferent de amploarea si complexitatea lui.