Debitare Laser

Puzzle-uri 3D pentru copii si adulti

Puzzle 3d Pinguin

Masinile de debitat cu laserul au devenit in ziua de azi din ce in ce mai comune, fiind una dintre cele mai apreciate metode de productie in randul antreprenorilor, dar si a consumatorilor obisnuiti.

Desi este o tehnologie folosita de zeci de ani in randul mariilor industrii, in ultima perioada acestea au devenit un mijloc foarte popular de a produce nenumarate elemente, precum obiecte decorative, jucarii, semnale publicitare si asa mai departe.

O aplicatie foarte populara a acestui aparat este realizarea de puzzle-uri 3D. Aceste tipuri de jucarii nu se realizeaza greu si sunt apreciate de catre consumatori. Pentru a realiza aceste obiecte va fi necesar sa folosesti un material rezistent, usor, dar si ieftin precum placajul, hartia, plexiglasul, cartonul si multe altele, fiind considerate cele mai potrivite.

Puzzle 3d Pinguin din Placi

De asemenea trebuie sa tii cont de cateva etape, putand in acest fel sa definitivezi proiectul in cel mai scurt timp.

  • Elaboreaza un design

Indiferent ca alegi un design original sau unul descarcat de pe internet, orice proiect de acest fel incepe cu proiectarea si dezvoltarea conceputului. In cazul in care alegi cea de-a doua varianta, vei gasi pe multe site-uri de specialitate idei si proiecte pe care le poti folosi fara sa pierzi prea mult timp cu elaborarea unuia nou.

Trebuie sa tii cont insa de marimea acestuia si sa te asiguri ca nu va depasi spatiul de lucru pe care masina de debitare cu laser ti-o permite. In cazul in care acesta este prea mare, poti sa modifici fisierul CAD astfel incat sa se potriveasca cu dimensiunile de care dispui.

  • Stabilieste parametrii

In momenul in care ai proiectul definitivat poti sa treci la urmatorul pas. Va fi necesar sa iti setezi masina In functie de materialul pe care doresti sa il folosesti in crearea puzzle-ului. Fiecare are anumite proprietati pe care trebuie sa le cunosti, insa daca cercetezi si te informezi in privinta lor, vei reusi sa produci jucarii in cel mai scurt timp.

Puzzle 3d Musca

Ca exemplu, putem sa luam in considerare un puzzle realizat din placaj de 3mm, unul dintre cele mai populare si rezistente materiale folosite in acesta activitate. Poti sa folosesti un cap laser standard, insa trebuie sa fi atent la viteza de taiere si la puterea aparatului. O viteza mare este de multe ori indicata, in cazul prezentat fiind suficient 40 mm/s.

In acest fel vei obtine o taietura perfecta, fara urme de arsura. Puterea de taiere trebuie sa fie cuprinsa intre 60 si 100 W, insa poti sa folosesti si unul mai slab, putand debita in treceri multiple.

Avand in vedere proprietatile placajului, asistenta de aer va trebui folosita, in primul rand pentru a indeparta resturile taiate, iar in al doilea rand pentru a reduce temperatura si a evita in acest fel urmele de arsura.

Puzzle 3d Fluture din PVC Vopsit Debitat CNC

  • Vopsirea si asamblarea

Odata ce a fost definitivata debitarea, tot ce mai ramane de facut este sa vopsesti piesele daca doresti acest lucru (sau il poti lasa asa, putand fii un proiect suplimentar pentru cei mici) si sa il montezi. Avand in vedere ca aceasta jucarie este un puzzle este indicat sa nu folosesti lipici, asigurand in acest fel multiple folosinte de catre consumatori.

Debitarea cu laser are nenumarate aplicatii, de la producerea pieselor si obiectelor industriale pana la cele casnice si decorative. Puzzle-urile 3D pot fi un proiect frumos ce te pot ajuta sa iti exersezi abilitatile, dar si imaginatia, putand crea in acest fel un cadou frumos pentru copii si nu numai.