Debitare Laser

Materiale potrivite pentru debitare si gravare laser

Puzzle lemn Harta Germaniei

Tehnologia in ziua de azi a devenit foarte populara, datorita avantajelor pe care le aduce in viata de zi cu zi. Aceasta se regaseste in aproape toate industriile, putand fi utilizata cu succes pentru realizarea anumitor piese, produse finite decorative sau de imbracaminte.

Pot fi utilizate o multitudine de materiale, fiind debitate sau gravate perfect. Este cel mai exact mod de a perfora un material, fara sa fie zgariat in timpul prelucrarii acestuia.

Cele mai des folosite materiale care se pot debita si grava cu ajutorul unui laser sunt:

  • Materiale Textile

Tehnologia laser si-a facut loc si in industria fashion de cativa ani. Marii designeri folosesc laserul pentru a taia materialele textile perfect, in diferite forme, fara erori. Datorita procesului de taiere fara contact intre laser si materiale, se pot realiza cele mai fine taieturi fara a-l deteriora.

Cu ajutorul unui soft special, se pot schita piese din viitoare vestimentatie in vederea debitarii acestora. Este un mod foarte bun de a taia, evitand erorile umane, dar si risipa de material.

  • Metal

Metalul este cel mai dur material care se poate taia cu laserul. Acesta se poate si grava, pentru a realiza diferite ornamente publicitare pentru afaceri. Datorita rezistentei foarte mari a materialului, gravarea poate rezista o perioada foarte lunga de timp.

Placa aurie din metalex gravata laserDebitarea metalelor este des folosita in industra auto, putand fi realizate piese unicate pentru anumite modele de masini de colectie. Si tu daca ai un proiect unicat de realizat, nu vei gasi piese concepute special pentru finalizarea proiectului tau. Astfel, cu ajutorul unui laser iti vei putea crea toate piesele pe care le doresti, pentru a reusi sa finalizezi noua ta inventie.

  • Hartie

Hartia este cel mai moale material care se poate taia cu laserul. Debitarea laser a hartiei este folosita in special in birouri pentru a realiza carti de vizita, mape si suporturi de pahare, putand fi gravate si perforate usor cu logo-ul firmei. Se pot face si decoratiuni pentru sarbatori sau zile de nastere, semne cu diferite mesaje.

  • Cauciuc

Acest material elastic este perfect pentru a-l debita fiind des folosit pentru realizarea garniturilor din industra auto sau pentru fabricarea anumitor masini tehnologice. Cu toate ca este moale, acesta are o rezistenta mare.

Cu toti am vazut pe cauciucurile de la masini acele inscrisuri cu dimensiuni. Ei bine, au fost gravate cu ajutorul unui laser pentru a da acel aspect perfect si unicat tuturor produselor.Lemn

  • Lemn

Decoratiunile din lemn sunt cele mai adorate, atat de firme, dar si pentru tine acasa. Se pot realiza sute de modele de gravare sau debitare. Poti taia mai multe piese, iar daca le imbini poti sa formezi o arta 3D. Poti spune ca este un altfel de puzzle.

Puzzle lemn Harta Germaniei

Debitarea lemnului mai este folosita foarte des si in arhitectura. Acolo specialistii folosesc tehnologia laser pentru a taia diferite tipuri de lemn, construind astfel machetele pentru ansamburi rezidentiale. Idei sunt multe, doar imaginatia te poate impinge catre noi proiecte si aventuri.

Tehnologia laser este o afacere de viitor si poate fi folosita cu succes atat pentru uz personal, dar si intr-o afacere. In cazul unui business – poti incheia contracte de lunga durata cu alte firme, pentru a le realiza obiectele si piese personalizate.

Datorita diferitelor materiale care pot fi utilizate in diverse industrii, aceasta tehnologie laser este si va fi una de viitor. Prelucrarea rapida a pieselor fara erori este posibila doar cu ajutorul unui laser cut.

Este potrivit pentru orice afacere, indiferent de domeniul in care activezi si vei gasi mereu un obiect de debitat sau gravat. Il poti folosi si ca hobby, pentru a realiza anumite decoratiuni pentru tine si familia ta.

Daca ai nevoie de servicii de debitare si gravare laser, ne pot contacta pe noi.