Debitare Laser

Tipuri de lemn pentru debitarea si gravarea cu laser

Trofee din Lemn

Tehnologia laser este una dintre cele mai apreciate si folosite metode pentru a debita diverse materiale fara pierderi, dar si intr-un mod cat mai bun. Cu ajutorul softului, poti schita imaginile sau insemnele pe care vrei sa le debitezi sau sa le gravezi, iar rezultatul garantat va fi unul foarte bun. Se pot folosi multe tipuri de materiale, dar in articolul de astazi vom discuta despre gravura si debitarea in diverse tipuri de lemn.

Lemnul este un material mediu ca tarie, avand un finisaj rustic. In functie de design, gravura si debitarea pe care doresti sa o concepi poate avea un stil atat modern, dar si clasic. Cu lemnul te poti juca oricum vei dori, obtinand perfectiune de fiecare data.

Cele mai folosite materiale din lemn pentru gravura si debitare sunt:

MDF

MDF-ul este un material realizat prin amestecarea fibrelor de lemn, a rasinii si a unui adeziv, acesta fiind presat la o temperatura inalta pentru a-i da forma specifica de placaj. MDF-ul este un material ieftin, folosit cu succes atunci cand se doreste gravarea sau taierea acestuia, pentru realizarea unei piese de mobilier cu design personalizat.

Este de asemenea un material bun de a face practica, inainte sa treci la alte tipuri de lemne mai scumpe.

Trofee din Lemn

Bambus stratificat

Bambusul este un material versatil si unul dintre cele mai populare materiale folosite in taierea cu laser. Exista multe lucruri pe care le poti grava sau debita cu acest tip de lemn. Este un material folosit cu precadere pentru crearea bijuteriilor, a suporturilor pentru plante, obiecte ornamentale sau lampi.

Este un material mai exotic fata de alte tipuri de lemne, iar culoarea frumoasa a acestuia, combinata cu urmele carbonizate, rezultate din urma taierii cu laser, vor aduce o nota unica si plina de originalitate oricarui proiect pe care vrei sa il creezi.

Placaj

Placajul este un semifabricat, folosit de cele mai multe ori in industria constructiilor si nu numai. Acesta este creat prin lipirea unui numar impar de foi de furnir, la o presiune ridicata. Unele dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de lemn sunt acelea ca este versatil, ieftin si foarte durabil.

Este un material destul de dificil de lucrat cu masina de taiat cu laser din cauza foilor, o taietura curata poate fi de cele mai multe ori foarte greu de realizat.

Lemn de mesteacan

Acest tip de lemn este foarte frumos si popular in randul entuziastilor. Fiind un lemn de esenta tare, mesteacanul are nevoie de un laser cu o putere mai mare pentru a fi taiat cu succes. Fata de MDF, acesta este mai scump, insa produsul finit va fi mult mai frumos si premium.

Panou Afis Multistrat din Mdf VopsitCedru

Cedrul are un avantaj in pus fata de celelalte lemne de esenta moale, acela ca nu se stramba atat de usor. Are un aspect usor rosiatic, natural, fiind lemnul perfect pentru a fi gravat si debitat cu ajutorul tehnologiei laser. Multi profesionisti il recomanda, fiind o esenta moale si putand rezista mai mult in timp.

Solutii sunt multe – trebuie doar sa vrei. Internetul te poate ajuta foarte mult sa descoperi noi proiecte pentru a grava sau debita lemnul in orice mod doresti. Poti face constructii mari, realizand piese mai mici in functie de aparatul pe care il folosesti, la final imbinandu-le perfect.

Daca ai nevoie de servicii de debitare sau gravare laser, poti conta pe noi.