Gravura Laser

Cat costa gravarea cu laser?

gravura laser logo piele

In zilele actuale exista tot mai multe lucruri personalizate, lucruri apreciate si valorificate mai ales in mediul online. In articolul de astazi, vom vedea cateva aspecte legate de gravarea cu laser, axandu-ne mai mult pe pretul acesteia.

Domeniile in care este intalnita gravarea cu lase sunt variate, gravarea folosindu-se pentru numeroase arii de activitate, pentru materiale publicitare, pentru trofee, timbre, dar si pentru multe alte lucruri.

Inainte de a face o achizitie, oricine isi verifica bugetul alocat pentru lucrul respectiv, pentru ca realistic vorbind, banii sunt cei care ne conditioneaza la orice pas.

De ce sa recurgi la o gravare cu laser

Gravarea cu laser poate reprezenta o idee inedita de cadouri pentru cei dragi si de ce nu, chiar si pentru noi, dar si pentru afacerile noastre. De asemenea, exista multe domenii de activitate in care se foloseste gravarea cu laser. Procesul gravarii cuprinde decuparea unui material, urmand ca mai apoi sa se realizeze gravarea dorita.

gravura laser logo piele

Ce se poate grava cu laser

Asa cum am mentionat mai sus, exista multe domenii de activitate in care se foloseste tehnica gravarii cu laser. De la bijuterii, la materiale publicitare, dar si alte lucruri de diferite marimi si greutate se pot grava cu laser. Gravarea cu laser se mai poate aplica produselor din sfera farmaceutica, chimica, dar si in industria alimentara.

Tarifele

Atunci cand vine vorba de gravarea articolelor individuale, costurile pot fi mici si mijlocii. Acestea pot fi cuprinde intre aproximativ 20 si 100 de euro. In cazul gravurilor obiectelor de dimensiuni foarte mari, costurile acestora pot fi estimativ de 200 euro sau mai mult.

Daca aceeasi gravura trebuie aplicata de mai multe ori la un numar mare de articole, de exemplu la producerea materialului publicitare cu un slogan sau logo gravat, costurile gravurii sunt in functie de cativa factori:

● marimea si durata timpului in care se realizeaza gravarea;
● personalul auxiliar folosit pentru o gravura mare;
● alte cerinte suplimentare ale clientului;

Ce lucruri mai pot influenta costul gravarii cu laser

Costul unei gravari cu laser poate fi influentat si de rezolutia gravurii. Daca se face gravuri individuale sau gravuri aplicate mai multor produse cu aceeasi imagine, de exemplu sigla, slogan, etc.

Efortul celui sau celor care realizeaza gravura este direct proportional cu costul perceput. Daca o singura persoana se ocupa de gravare, costul va depinde in functie de marimea produsului gravat. Cu cat obiectul este mai voluminos si este gravat doar de o singura persoana, cu atat costurile vor fi mai mari.

Daca se munceste in echipa, costurile pentru client vor putea fi mai mici, intrucat se economiseste timp de lucru, dar se suplimenteaza personalul. Masinariile folosite pentru gravarea cu laser reprezinta un alt factor care determina stabilirea costului lucrarii de gravare.

  • Tipul si marimea materialului pe care se doreste gravarea conditioneaza de asmenea pretul final al gravarii.
  • Calitatea gravurii;
  • Tarifele furnizorului de unde se procura materialele
  • Aici intra tarifele de instalare, de creare a esantionului, iar costurile se pot calcula pe minut.

A avea un accesoriu gravat reprezinta modalitatea prin care poti transforma acel obiect intr-unul cu adevarat unic. Gandeste-te de exemplu la un ceas care iti place foarte mult, dar vazandu-l la multe persoane, renunti sa il cumperi. Gravandu-l, ii dai ceasului o nota aparte, personalizata pentru tine, cu date facute strict pentru tine.

Desi in unele locuri costul unei gravari ti se poate parea scump, frumusetea gravarii si a farmecului pe care un produs l-a dobanditi te vor surprinde placut. Poti grava atat obiecte din recuzita personala, fie le poti cumpara din centrele care se ocupa de gravare, multi dintre cei care graveaza au si obiecte de vanzare.