Debitare Laser

Despre debitarea cu laser

Despre debitarea cu laser

Debitarea cu laserul este un proces avansat de taiere care este disponibil pentru mai multe proiecte diferite. In anumite cazuri, debitarea laser este cea mai buna optiune pentru a obtine taieturi precise. Producatorii folosesc deseori astfel de echipamente pentru debitare laser pentru modele complexe care necesita precizie la nivel de laser.

Cum functioneaza debitarea laser?

Debitarea cu laserul implica folosirea unui laser de mare putere, cu focalizare foarte buna. Masina trece fasciculul laser prin material facand o gaura. Dupa ce exista aceasta gaura in material, laserul trece, lasand in urma o taietura curata, cu un finisaj neted.

Dispozitivele de taiere cu laser folosesc uneori un fascicul laser cu impulsuri, iar taietura se formeaza cu impulsurile laserului. Alteori, frezele cu laser folosesc o unda continua – in acest caz, fasciculul se mentine pe material pana cand are loc debitarea. In ambele situatii, frezele cu laser folosesc lasere de mare putere pentru a strapunge materialele si pentru a crea taieturi cu o acuratete foarte buna.

Despre debitarea cu laser

Pentru ce materiale se poate folosi debitarea laser?

Echipamentele de taiere cu laser sunt masini extrem de versatile. Pot debita o mare varietate de materiale, inclusiv ceramica, materiale plastice si diferite tipuri de metale. Dispozitivele de taiere cu laser sunt o alegere excelenta pentru urmatoarele materiale:

  • otel
  • aluminiu
  • otel inoxidabil
  • nichel
  • alama
  • cupru

Cat de calitative sunt taieturile cu laserul?

Pentru ca aceste echipamente efectueaza debitari cu un laser, unele persoane isi fac griji cu privire la calitatea generala a taieturilor. Cu toate acestea, zona activata de caldura este minima in momentul in care se aplica taierea cu laserul. In plus, frezele cu laser implica un fascicul ingust, focalizat, care asigura taieturi foarte precise. P

entru ca sunt programate de un computer si realizate cu atata precizie, taieturile sunt foarte precise si de calitate. In timpul procesului de debitare, fasciculul laser netezeste taietura, creand o taietura foarte calitativa care face ca produsul final sa aiba un finisaj foarte bun.

Debitarea cu laser versus alte proceduri de debitare

Debitarea cu laserul este un proces extrem de eficient din punct de vedere energetic. Utilizeaza mai putina putere decat majoritatea celorlalte sisteme de debitare. Dispozitivele de taiere cu laser produc taieturi mai precise si mai calitative in comparatie cu alte mecanisme si sisteme de taiere. In plus, debitarea cu laserul este rapida si sigura pentru operator.

Materialele debitate sunt deteriorate din cauza cutterelor laser?

Nu. Pentru ca laserele folosesc caldura pentru debitare, multe persoane se tem ca zona activata de caldura va duce la deteriorarea materialeului debitat. Insa, echipamentele de debitare cu laser nu deterioreaza materialele pe care se lucreaza. Sunt precise si concentrate, ceea ce face ca daunele termice sa fie minime. In plus, laserul netezeste practic taietura pe masura ce are loc debitarea, ceea ce inseamna ca nu exista nicio deteriorare a zonei din jurul taieturii propriu zise.

In ce industrii se foloseste cu precadere debitarea laser?

Industriile de prelucrare beneficiaza cel mai mult de pe urma echipamentelor de debitare cu laserul. Taierile precise permit producatorilor sa realizeze piese cu un finisaj de mare calitate. Debitarea cu laserul se mai foloseste in medicina, electronica, industria automobilelor si aerospatiala.

De ce sa optati pentru debitare laser?

Debitarea cu laserul are o multime de beneficii, avantaje despre care am mai discutat in paginile site-ului nostru si pe blog. Unul din cele mai importante beneficii este ca reduce timpul de livrare in procesele de taiere. Echipamentele pentru debitare laser sunt foarte precise si permit taieturi ample chiar si pe modele complexe.

Taieturile sunt consistente, capabile sa creeze produse identice pentru fabricare in masa, cu minim de efort. Pentru ca echipamentele pentru debitare cu laserul sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, ele permit economisirea resurselor si protejarea mediului intr-o masura mai mare, in comparatie cu alte mecanisme de taiere. In plus, debitarea cu laserul este versatila pentru ca se poate folosi pentru o sumedenie de tipuri de materiale.

Cand alegeti debitarea cu laserul pentru un anumit proiect, va puteti astepta la un proces rapid de debitare si la taieturi calitative. Pentru servicii debitare laser, dar si pentru gravare laser si printare 3D, ne puteti contacta cu incredere.