Debitare Laser

Ce materiale pot fi debitate cu laserul?

materiale debitate cu laserul

O masina de taiat cu laser este un aparat ce foloseste o lumina puternic concentrata pentru a taia sau grava diferite materiale precum lemn, metal, materiale acrilice sau chiar carton. In acest articol va voi prezenta ce materiale poti utiliza in proiectele tale, astfel incat sa fi informat si sa sti exact care este potentialul acestor aparate si cat de creativ poti fi.

Debitare Laser Metal

Debitarea cu laser a materialelor metalice este folosita de multa vreme in industriile producatoare auto sau aerospatiale. Insa, acest material poate fi folosit cu succes si de catre consumatori sau companiile mici. Otelul, cuprul, aluminul, alama sau otelul inoxidabil sunt cele mai comune si folosite tipuri de metal, fiecare dintre acestea au proprietati diferite si necesita diverse puteri si tipuri de gaze de taiere pentru a realiza debitarea sau gravarea.

materiale debitate cu laserul

Debitare Laser Carton

Avantajele principale ale cartonului este pretul scazut al acestuia si usurinta de taiere. Este un material excelent pentru a realiza jucarii, machete, ornamente pentru casa, cat si carti de vizita. Poti de asemenea, ca un prim proiect cu acest tip de material sa realizezi un vizualizator de carton pentru realitatea virtuala, asemenea celui oferit de catre Google.

Debitare Laser Lemn

Acest material este perfect pentru incepatori, dar si pentru profesionisti, fiind unul dintre cele mai comune si folosite materiale debitate cu laser. Acesta sunt folosite in principal pentru gravarea cadourilor, copertilor de carti si obiectelor ornamentale, dar si pentru taierea si decuparea diferitelor piese sau jucarii. MDF-ul este o alternativa mai ieftina, ceea ce il face ideal pentru a exersa inainte sa treci la materiale mai scumpe.

Debitare Laser Pluta

Un material ce nu este foarte folosit, dar iti poate oferi o experienta distractiva. Probabil ca vrei sa iti faci propriile suporturi de pahare sau sa le dai cadou. Poate te-ai gandit sa iti faci o harta personalizata sau un panou pentru birou. Indiferent ce ai avea in gand sa realizezi, pluta iti ofera o platforma pe care sa te exprimi artistic.

Debitare Laser Textile

Daca esti pasionat sau lucrezi in industria textila, atunci vei fi incantat sa afli ca da, si acest tip de material poate fi taiat cu succes cu laserul. Aceasta tehnologie este folosita in domeniul vestimentar pentru a crea modele complexe, mult prea dificile pentru a fi realizate prin alte mijloace. Bumbacul, matasea, lana sau poliesterul sunt doar cateva materiale care pot fi folosite cu succes in designul si creatia de moda.

Debitare Laser Acrilic

Un material de asemenea popular in randul entuziastilor si creatorilor, este materialul acrilic si plasticul. Acestea pot fi folosite cu succes in realizarea de ornamente, bijuterii sau semne. In functie de imaginatia ta, poti crea adevarate piese de arta, precizia de taiere sau gravare pe acest material fiind foarte mare.

Debitare Laser Piele

Debitarea cu laser vine din nou in ajutor in industria textila. Pielea este un material scump, dar cu un impact vizual puternic. Poti folosi pielea pentru a crea portofele, curele, coperti de carti si bijuterii cum ar fi bratarile, printre multe altele. De asemenea, pielea este un excelent mediu pentru gravarea cu laser.

Oferim servicii de taiere si gravura laser CNC de cea mai buna calitate

Datorita cresterii popularitatii acestor aparate si scaderii preturilor acestora, debitarea cu laser, cat si gravarea poate fi la indemana oricui. Masinile de debitare cu laser reprezinta o oportunitate incredibila pentru consumatori, hobbisti cat si companii pentru a realiza produse artizanale si pentru a se exprima artistic.