Gravura Laser

Cat dureaza gravarea in timp si cat de rezistenta este?

Cap de cerb gravat laser

Conceptul de gravare a aparut datorita necesitatii de a imprima pe anumite obiecte, de diferite materiale, anumite imagini sau cuvinte pentru o durabilitate mai mare in timp. Chiar daca acesta tehnologie nu este una noua, ea va persista in timp, datorita rezistentei mari a imprimarii pe diverse obiecte. Inca este folosita in aproape toate industriile pentru a evidentia intr-un mod modern calitatea produselor.

Datorita acuratetii prin care se realizeaza gravura obiectelor, tot mai multe persoane apeleaza la astfel de personalizari pentru cadouri sau branding. Este o metoda mult mai frumoasa si eleganta decat in alte cazuri.

Materiale care se pot grava si rezistenta lor in timp

Lista de materiale aproape ca putem spune ca este infinita, iar durata inscriptionarii pe anumite obiecte vor dura in timp in functie si de materialul folosit. Rezistenta gravuri este data si de modul in care este folosit obiectul, cat si de duritatea materialului inscriptionat. Spre exemplu, metalul si sticla sunt unele dintre cele mai rezistente materiale.

De aceea, gravarea va rezista zeci de ani in timp. Gravarea sticlei se realizeaza in interior. Astfel putem spune ca atata timp cat nu se sparge ea va rezista o vesnicie. In schimb cartonul, hartia sau alte materiale textile, nu vor avea la fel o rezistenta mare in timp din cauta proprietatilor materialelor imprimate.

Pe scurt, gravura obiectelor va rezista in functie de duritatea materialului pe care este inscriptionata imaginea sau imprimeul dorit.

Cap de cerb gravat laser

Tipuri de gravura

Cele doua tipuri de inscriptionare comune pentru acest tip de imprimare sunt:

  • Gravura mecanica – aceasta metoda este des intalnita pentru a grava materiale rezistente in timp precum metalul, aluminiu, lemn, sticla etc., putandu-se astfel personaliza obiecte birotice pentru imprimarea siglelor, logo-urilor sau alte obiecte care se cer.
  • Gravura laser – se pot imprima inscrisuri sau imagini pe lemn, piele, cauciuc, sticla, ABS, marmura, granit, metale, etc

Idei de obiecte care le poti grava

Imaginatia iti va fi cel mai bun prieten in acest caz, dar poti foarte usor sa consulti si mediul online. Invitatiile de nunta sunt printre cele mai populare elemente gravate, iar lista continua cu invitatii de nastere, carti de vizita, felicitari etc.

Pentru birou sau chiar si pentru uz personal, poti grava cani, pixuri, brelocuri, suporturi de pahare, trofee in caz ca vei gasi o colaborare cu o echipa de fotbal din cupa liceelor etc. Aria in care te poti implica pentru producerea serviciilor tale este mare. De aceea, poti efectua nenumarate astfel de comenzi pentru orice tip de activitate sau cerinta ai avea.

Plaja este larga cand vorbim despre inscriptionarea obiectelor preferate, dar daca vrei sa te apuci si de o afacere in acest domeniu, vei putea acoperi o arie mult mai mare. Astfel, vei avea un succes garantat

Avantaje gravare

Design-ul atragator este desigur principalul motiv pentru a achizitiona un astfel de obiect marcat. Ele vin cu o multime de avantaje pe care le poti exploata daca vrei sa iti incepi propria afacere, dar si daca vrei folosesti acest tip de aparat pentru hobby. Cele mai importante avantaje de luat in considerare sunt:

  • se pot inscriptiona pe multe tipuri de materiale;
  • rezistenta mare in timp;
  • realizarea unor imagini de o calitatea inalta si cu detalii impresionante;
  • metoda de gravare este ecologica;
  • gravarea pe obiecte dure, precum metalul sau otelul inoxidabil, are o rezistenta foarte mare in timp, in urma folosirii obiectului inscriptionat;
  • se poate debita rapid fara erori si zgarieturi.

Poate fi o afacere de succes sau un hobby de care nu te vei plictisi. Indiferent pentru ce ai dori sa folosesti aceasta metoda de imprimare, vei gasi mereu obiecte si idei cu care sa iti impresionezi clientii sau familia.