Gravura Laser

De ce este interesanta gravura cu laser?

tablou elefant gravat laser

Profitati la maxim de avantajele gravurii cu laser

Mai putin plastic

In zilele noastre, vedem tot mai des semne din plastic, de exemplu, indicatoare de toaleta, semne puse la ghisee, pe usi, semne de avertizare, etc. Pe piata exista o cerere foarte mare, iar o parte dintre potentialii clienti nu stiu de unde ar putea achizitiona semne de plastic gravate.

De cate ori ati nu ati vazut intr-o firma sau intr-un magazin diferite mesaje scrise sau printate pe hartie? Acestea nu au un impact vizual frumos. Totodata, multi proprietarii isi doresc sa gaseasca o alternativa la acestea.

Obiecte din lemn

Numeroase obiecte din lemn pot beneficia de gravarea cu laser, preturile fiind accesibile multor buzunare. De ce tot mai multi dulgheri isi doteaza atelierele cu sisteme de gravare cu laser? Deoarece versatilitatea laserului nu are egal în ceea ce priveste proiectele de tamplarie.

Daca vorbim de obiecte de mobilier gravate cu laser, atunci vorbim de niste piese de mobilier cu adevarat unicate. Pretul unui astfel de mobilier poate costa mai mult, insa unicitatea acestora este greu de egalat.

tablou elefant gravat laser

Taierea si gravarea lemnului sunt două dintre cele mai populare aplicatii pentru laser, deoarece pot cuprinde atat de multe proiecte diferite. De la dulapuri la rame foto până la manere de cutit, sistemele laser sunt utilizate in aproape toate categoriile de prelucrare a lemnului pe care le veti intâlni. Indiferent dacă lucrati cu lemn de esenta tare, furnir,MDF, placaj, nuc, arin sau cires, cu un sistem cu laser puteti grava imagini uimitor de complexe.

Prototipuri

Pentru acele proiecte in care trebuie sa faceti lucrurile rapid, un sistem laser va poate accelera semnificativ fluxul de lucru. Taierea rapida a materialelor de tip MDF si placaj va poate ajuta să treceti de la concept la prototip în timp record. In plus, avand in vedere faptul ca un laser va permitesa lucrati cu aproape orice dimensiune sau forma de material, puteti utiliza cu usurinta resturile de lemn pe care le aveti din ultimul proiect.

Personalizare

Un aparat de gravat cu laser poate ajuta la personalizarea produselor pentru a crea articole unice, deosebite, cu o semnificație și mai mare. Personalizarea unei varietati extinse de obiecte poate transforma un produs minunat în cadoul perfect.

Exista centre de gravare unde poti achizitiona separat obiecte pentru gravare, insa poti veni la fel de bine si cu propriile tale obiecte. Fie ca ai o firma, fie esti persoana fizica, intrebuintarile si transformarile pe care le creeaza un aparat de gravat cu lasar sunt nenumarate.

Posibilitatile sunt nelimitate atunci când utilizati un laser pentru proiecte de prelucrare a lemnului. Indiferent dacă dezvoltati produse, lucrati la proiecte de hobby sau prototipuri de noi modele, un sistem cu laser vă poate ajuta să creati mai rapid si la o calitate mai buna. Este nevoie doar de putina imaginatie si un laser bun.

Daca pana acum am discutat despre ce se poate face cu un laser, nu trebuie sa uitam nici cealalta categorie, respectiv noi, clientii.

Un obiect gravat poate reprezenta o modalitate de a oferi cuiva un produs unic, cu costuri decente. Ai vazut in acest articol ca se pot grava multe produse, cu siguranta la un moment dat, vei vrea sa faci un astfel de cadou sau de ce nu, poti apela la gravarea cu laser pentru tine sau pentru afacerea ta. Poti grava aproape orice vrei, pe diferite dimensiuni si marimi.

Nu uita ca lucrurile mai rare sunt unice, de aceea nu trebuie sa te faca sa renunti la gravarea cu laser, chiar daca ti se poate parea mai scumpa decat vechile metode de personalizare.