Debitare Laser

Debitarea si gravarea obiectelor din lemn

Vultur Realizat din Placi Lemnoase Diferite nuante

Utilizarea debitarii cu laserul in productia de obiecte din lemn.

Tehnologia laser a reusit in ultimii ani sa revolutioneze modul in care sunt taiate materiale si gravate, reusind de fiecare data sa debiteze cu o precizie de neegalat aproape orice tip de produs. Debitarea cu ajutorul laserului se poate realiza pe mai multe tipuri de materiale, insa una dintre cele mai folosite este lemnul.

Fie ca este de esenta moale sau tare, placaj sau MDF, acesta tehnologie poate crea adevarate piese unicate si personalizate pentru fiecare persoana sau firma.

Taierea cu laser este un proces de fabricatie care este realizata cu ajutorul unui fascicul de lumina, puternic concentrata intr-un punct.

Acesta este dirijat cu ajutorul unui software specializat pentru a contura forma sau modelul dorit. Avand in vedere ca intregul proces este digitalizat, erorile sunt minime, rezultand o eficienta si o precizie imposibil de realizat prin alte metode traditionale.

Vultur Realizat din Placi Lemnoase Diferite nuante

  • Debitarea si gravarea obiectelor din lemn

Debitarea lemnului nu a fost niciodata mai simpla, taieturile realizate avand o precizie ridicata, ce pot fi adaptate in functie de grosimea si latimea lemnului, putand crea obiecte complexe si unice. Este cea mai rapida si eficienta metoda de a personaliza obiecte, fiind des utilizata in productia de mobilier, decoratii pentru casa si asa mai departe.

Nu doar debitarea se poate realiza cu ajutorul laserului, gravarea fiind la fel de populara, mai ales pentru realizarea semnelor de publicitate. Lemnul este un material care se va potrivi oricarui tip de decor, fie el traditional sau modern, insa diferenta va fi data de modelul gravurii selectat.

Detaliile realizate pot fi impresionante, de aceea acest proces a dus la o crestere foarte mare a cererii, lucru datorat in principal vitezei de productie, cat si al costurilor mult mai mici.

trofeu personalizat lemn

Se pot construi de asemenea prototipuri sau componente ale machetelor de arhitectura, care ulterior se pot asambla pentru a finaliza proiectul. Datorita softului utilizat, pierderile materiale vor fi minime, rezultand in acest fel cheltuieli mai mici de productie si venituri mai mari.

Pentru a putea debita sau grava lemnul, va fi necesara echiparea laserului cu sisteme de ventilatie si racire pentru a preveni arderea materialului utilizat.

In cazul in care este folosita o placa de lemn subtire, exista risul ca aceasta sa se deformeze in timpul procesului de taiere. In acest fel ajustarea corespunzatoare a aparatului va fi esentiala, fiind necesara reducerea/ marirea vitezei sau a treptei de putere.

Coastere Cutie de Lemn

Debitarea cu laser a devenit o metoda in ce in ce mai populara datorita eficientei de care da dovada la fiecare proiect realizat.

Este necesara multa cercetare si atentie inainte de a debita lemnul, insa este recomandat sa externalizati acest serviciu profesionistilor in domeniu, pentru a avea garantia livrarii la timp a pieselor, a calitatii produsului finit, cat si sa reduceti costurile personale sau ale companiei.

Pentru servicii de gravare si debitare laser placaj sau MDF, va rugam sa ne contactati.