Debitare Laser

Poti sa debitezi cu laser aluminiul?

debitare laser aluminiu

Daca lucrezi intr-o industrie de productie care are la baza prelucrarea si manevrarea produselor din aluminiu, cu siguranta iti doresti sa te orientezi catre cele mai bune tehnologii de procesare.

In cazul in care tehnologia laser ti-a atras atentia, vei dori inainte de toate sa te informezi pentru a te asigura ca exista o compatibilitate ridicata a echipamentelor utilizate, in raport cu dorintele si nevoile afacerii tale.

Exista numeroase zvonuri privind debitarea cu laser a aluminiului, iar specialistii aduc in discutie inclusiv o serie de dificultati cu privire la acest proces. Descopera in cele ce urmeaza cele mai importante informatii despre acest lucru.

Se poate procesa aluminiul cu laser?

Conform celor care lucreaza deja in acest domeniu si au o expperienta vasta de lucru, da, aluminiul se poate debita cu laser. Totusi, tinand cont de reflectivitatea, forma moleculara si de conductivitatea termica, s-au descoperit o serie de dificultati in acest proces.

Nu si daca, pentru a creea acele suprafete netede si o debitare laser perfecta a pieselor si materialelor din aluminiu, se foloseste tehnologia de taiere cu dioxid de carbon si laserul cu fibra.

debitare laser aluminiu

De asemenea, dispozitivul prin care se face debitarea este necesar a fi prevazut cu un cap metalic, spre deosebire de cele utilizate la materialele care au o structura chimica stabila unde, plasticul este cel mai intalnit. Aceste instrumente previn imposibilitatea decuparii care poate fi cauzata de reflexia metalului, contribuind totodata la asigurarea unei precizii ridicate.

Trebuie avuta in vedere si utilizarea unor echipamente laser care au o putere de functionare ridicata sau care lucreaza la temperaturi inalte, ce nu prezinta niciun risc atunci cand taierea se face in prezenta unui gaz, asa cum necesita aluminiul.

Avantajele debitarii aluminiului cu laser

Dincolo de faptul ca, in ceea ce priveste tehnologia curenta de procesare a materialelor din aluminiu, debitarea cu laser este cu si fara poate printre singurele si cele mai eficiente optiuni, procedura asigura in acelasi timp o multitudine de avantaje la nivelul rezultatului finit, cat si al operatorilor ce coordoneaza intregul fenomen.

De exemplu, avand in vedere ca sunt utilizate tehnologii inovatoare, performante, contactul cu materialul propriu-zis este limitat. Exista foarte multe discutii in domeniul sanatatii care amintesc de un potential impact negativ pe care aluminiul il poate avea asupra organismului. Procesul fiin in proportie de aproximativ 98% tehnologizat, operatorii nu mai sunt nevoiti sa depuna aceleasi eforturi precum odinioara.

De asemenea, fiind un material greu de procesat datorita instabilitatii sale structurale si chimice, este imposibil sa nu amintim usurinta cu care decurge debitarea, precum si precizia acordata.

Dupa ce aluminiul este taiat cu ajutorul tehnologiei laser, rezultatul finit este unul extrem de precis, marginile sunt drepte si nu exista deformari sau imperfectiuni ce ar putea necesita noi eforturi de prelucrare sau care ar incomoda din punct de vedere estetic.

Toate aceste lucruri incurajeaza economisirea de resurse, precum si timp, iar produsul obtinut nu se va deteriora rapid si va fi intr-o forma impecabila, gata de introdus in procesele de asamblare sau de comercializare.

Ce suprafete din aluminiu pot fi debitate cu laser?

Foarte multe suprafete si produse din aluminiu pot fi debitate utilizand tehnologia laser. Bineinteles, va trebui sa acordati o atentie deosebita atunci cand este necesar sa prelucrati combinatii de materiale cu un continut ridicat de aluminiu si alte metale, pentru ca acestea pot necesita o abordare diferita.

Dar desigur, fie ca doriti sa realizati piese din aluminiu, diferite materiale utilizate in industria alimentara, materiale utilizate in constructii etc. un aparat de debitat cu laser poate fi exact solutia de care aveti nevoie pentru a asigura eficienta si succesul intregului proces.