Debitare Laser

Poti sa debitezi cu laser sticla?

debitare laser sticla

Esti in cautarea unei tehnologii prin intermediul careia sa poti opera cu succes suprafetele si materialele din sticla?
Echipamentele cu laser par sa fie exact ceea ce ai nevoie, cu atat mai mult in conditiile in care nu doresti sa lasi loc de compromisuri.

Aceasta tehnologie este compatibila cu numeroase tipuri de suprafete, inclusiv cu sticla in anumite conditii de uz, oferind utilizatorilor o experienta plina de avantaje multiple. Care sunt acestea, dar si particularitatile debitarii sticlei cu laser, le aflati urmarindu-ne in continuare.

Informatii utile despre debitarea sticlei cu laser

Debitarea sticlei cu laser se poate derula indiferent de parcursul procesului tehnologic, respectiv proprietatile sau destinatia de uz. Sigur, trebuie avut in vedere si faptul ca sticla este un material fragil, iar echipamentul cu care se lucreaza trebuie sa dispuna de caracteristicile optime pentru a asigura o eficienta corespunzatoare.

La baza procesului de debitare cu laser se afla doua posibilitati cu mecanism de functionare diferit dintre care puteti alege decuparea prin pulsatii sau cea prin unda continua. Fiecare dispune bineinteles, de propriile sale particularitati.

debitare laser sticla

Ca de exemplu, debitarea prin impulsuri electromagnetice da nastere unor taieturi extrem de precise spre deosebire de cea prin unda, datorita temperaturii si a intensitatii de lucru.

Dar in cele din urma se vor vedea diferente atat la pretul de achizitie al tehnologei, cat si in ceea ce priveste rezultatul final, rezultatele mai precise necesitand desigur, implicatii financiare mai mari.

Totusi, comparand debitarea laser in ansamblu, indiferent de metoda utilizata dintre cele mentionate mai sus, cu cea in mediu infrarosu (utilizata frecvent), vom observa de asemenea ca actiunea lor este diferita in functie de ce se doreste a se obtine.

De exemplu, laserul este preferat la producerea de piese si accesorii mici, delicate, precum foliile de telefon, iar echipamentele de debitat cu infrarosu se pot dovedi a fi o alternativa excelenta daca produsele urmeaza a fi reprocesate.

Amintim insa ca si taierea in mediu infrarosu este tot o forma de debitare cu laser, bazata pe utilizarea de dioxid de carbon, cealalta folosindu-se de actiunea razelor ultraviolete ce nu pot fi observate cu ochiul liber.

Avantajele debitarii sticlei cu laser

Daca ti s-a parut de-a dreptul fascinanta clasificarea macro a tipurilor de laser utilizate la taierea si/sau decuparea sticlei, la fel de interesant si util va fi sa cunosti si avantajele pe care aceasta tehnologie ti le pune la dispozitie.

Enumeram cateva dintre cele mai importante beneficii mai jos:

  • Debitarea cu laser permitea crearea oricarei forme din sticla, cu cea mai mare precizie si flexibilitate. Avand in vedere acest aspect, putem deduce simplitatea procesului, dar si economia de resurse care se poate face, ce devine esentiala pentru industria aflata in plina dezvoltare;
  • Precizia oferita de laser este mult mai mare fata de alte metode, ceea ce determina inclusiv un grad de deteriorare extrem de redus;
  • Debitarea cu laser produce mult mai putine riscuri asupra sanatatii pentru ca procesul se realizeaza fara implicatia directa a operatorilor.

Acestea sunt bineinteles doar cateva dintre avantaje, la care se pot adauga si o serie aparenta de dezavantaje cum ar fi costurile care, sunt ceva mai ridicate in ceea ce priveste achizitia tehnologiei.

Totusi, daca ar fi sa comparam implicatiile reduse si economiile de materiale, de timp, in cele din urma ajungem la concluzia ca, investitia initiala, poate fi cu usurinta acoperita intr-un termen cat mai scurt, mai ales atunci cand exista o activitate de productie intensa.

Ca prin urmare, trebuie sa ai in vedere la debitarea sticlei cu laser ca acesta este un proces extrem de simplu si eficient atunci cand este realizat corespunzator. Avantajele sunt net superioare fata de procesele traditionale, debitarea cu laser fiind considerata viitorul industriei.