Debitare Laser

Lemn, plexiglas, metal, hartie

pod feroviar lemn debitat laser

Debitarea cu laser a devenit in ultimele decenii un instrument valoros in productia de piese si obiecte ce necesita o precizie ridicata. Datorita acuratetei deosebite, dar si a versatilitatii semnificative, nu este de mirare faptul ca tot mai multe firme mici si mijlocii au inceput sa proiecteze si sa apeleze la servicii specializate pentru a fabrica produse capabile sa satisfaca cerintele consumatorilor.

Cu toate ca numarul de materiale ce pot fi debitate cu laser este mare, lemnul, plexiglasul, metalul, dar si hartia se numara printre cele mai populare alegeri printre clienti. In functie de puterea aparatului laser, toate se pot taia cu usurinta, insa operatorul trebuie sa se asigure ca respecta cu strictete anumite reguli specifice pentru a obtine o taietura precisa si lipsita de defecte.

pod feroviar lemn debitat laser

  • Lemn

Un material des utilizat in productia de obiecte de decor interior si in realizarea de machete de arhitectura, lemnul este usor de debitat cu laserul si foarte popular printre entuziasti. Artarul, mesteacanul, placajul MDF sunt doar cateva optiuni ce pot fi taiate cu succes, insa va fi important sa se tina cont de rezistenta, grosimea si densitatea fiecaruia pentru a seta corect puterea si viteza device-ul de debitare si a evita in acest fel marginile arse.

Masa rotunda plexiglas

  • Plexiglas

Plexiglasul este un alt material popular, frecvent taiat cu ajutorul tehnologiei laser. Datorita taieturilor precise si uniforme, a usurintei de debitare, dar mai ales din cauza faptului ca nu necesita procesare extensiva dupa acesta procedura, plexiglasul a devenit alegerea preferata a celor care doresc sa produca piese decorative complexe, trofee, semnalistica, bijuterii si asa mai departe.

Placa aurie din metalex gravata laser

  • Metal

In comparatie cu alte materiale ce pot fi debitate cu laserul, metalele necesita o putere mult mai mare, lucru ce se datoreaza densitatii crescute, dar si caracteristicilor de conductivitate specifice.

Aluminiul, otelul inoxidabil, alama si asa mai departe vor necesita asistenta unui gaz precum azotul sau oxigenul, acestea fiind esentiale pentru a mentine o taietura curata si lipsita de material topit. Va fi important de tinut cont si de grosimea metalului ce urmeaza a fi debitat, deoarece fiecare milimetru adaugat va necesita o putere semnificativ mai mare.

debitare laser hartie

  • Hartie

Hartia este una dintre cele mai delicate materiale ce pot fi debitate cu laserul, fiind posibila realizarea de felicitari si invitatii complexe, cat si alte obiecte de decor. Cu toate acestea, va fi esential ca operatorul ca seteze aparatul de debitare dupa specificatiile exacte oferite de producator pentru a evita arderea marginilor si chiar incendierea.

Debitarea cu laser a devenit o optiune din ce in ce mai preferata printre antreprenori, fiind o modalitate excelenta prin care pot fi obtinute obiecte taiate cu o precizie incredibila.

Lemnul, plexiglasul, metalele, cat si hartia pot fi optiuni excelente pentru fabricarea de diferite obiecte si piese, insa proprietatile fiecaruia, cat si avantajele si dezavantajele specifice vor trebui luate in considerare pentru ca proiectul propus sa fie finalizat cu succes.

Oferim servicii de taiere si gravura laser de cea mai buna calitate.