Debitare Laser

Debitare Laser Lemn

debitare laser lemn

Inventia taierii cu laserul este o tehnologie extraordinara care este folosita in multe industrii pentru taieri precise si fara erori. Laserul poate debita si grava o multitudine de materiale precum metalul, lemnul, cartonul, ceramica si plasticul, cu o lumina infrarosie puternic concentrata deviata cu ajutorul unei oglinzi din interiorul aparatului.

Acest tip de taiere este foarte utila si eficienta pentru taierea materialelor plane. Nu conteaza cat de dificil si complex este modelul de executat, un laser isi va face treaba fara nici o problema. Laserul poate taia pana la grosimi de 2 centimetri, ceea ce ofera o gama larga de produse care pot fi debitate.

Debitarea lemnului cu laser se poate executa prin doua moduri: cu diode sau cu CO2.

Atunci cand vrei sa investesti intr-o astfel de tehnologie, un lucru important care trebuie sa il ai in vedere este acela de a stii exact ce materiale vei dori sa debitezi. Un laser care poate perfora lemnul nu este potrivit pentru a taia metalul spre exemplu. Astfel in momentul in care vrei sa-ti pornesti afacerea care implica un laser, trebuie sa ai in vedere aceste detalii pentru a nu a avea problme in desfasurarea activitatii tale.

Ce este laserul cu dioda

Acest tip de laser este unul mai putin puternic comparativ cu unul pe CO2. Acestea sunt valabile in 3 culori: albastru, verde si rosu si pot fi folosite in special la gravare si marcarea produselor pe care vrei sa le executi. Laserul cu dioda este adesea folosit pentru debitarea lemnului, fiind mai putin puternic, deoarece si materialul pe care il prelucrezi este mai moale.

Este important cand lucrezi cu astfel de lasere sa ai protectie vizuala, deoarece ele te pot orbi in timpul functionarii acesteia. Spre exemplu, laserul albastru iti poate afecta vederea pana la 200 m distanta fata de aparat, o pereche de ochelari de protectie fiind utila si necesara atunci cand manipulezi acest laser. Ochelarii de protectie trebuie achizitionati din magazine specializate in functie de tipul de laser pe care il folosesti, ele degajand diferite puteri in functie de culoarea luminii laserului.

debitare laser lemn

Laserul CO2

Acest tip de laser este deosebit de puternic fiind capabil sa taie si sa graveze mult mai bine si mai adanc decat in cazul unuia cu dioda. Si cu acest tip de laser protectia ta este foarte importanta. Acest laser reda o lumina infrarosie, deci invizibila pentru ochiul uman si iti poate afecta piele sau vederea fara sa iti dai seama. Comparativ cu laserul cu dioda aici ochelarii de protectie sunt in majoritatea cazurilor transparenti.

Un aspect important atunci cand vrei sa faci o investitie de acest gen este sa nu uiti ca este destul de costisitoare si trebuie avut in vedere exact tipul de laser pe care il vrei. Pentru o gravura usoara, laserul cu dioda este perfect pentru tine si afacerea ta. Dar in cazul in care proiectele sunt mai complexe, un aparat care functioneaza pe CO2 poate fi cea mai buna varianta chiar daca este mai scumpa, oricum iti vei recupera investitia foarte repede, astfel de proiecte sunt cerute des de multi clienti si companii care activeaza in diverse domenii.

Informarea este mama invataturii. Astfel fiind spus, orienteza-te dupa laserul de care ai nevoie si nu uita sa te gandesti si la viitor, poate vei dori sa te extinzi si sa iti maresti aria de acoperire a produselor tale.

Nu uita sa iei in considerare puterea laserului de care ai nevoie, dimensiunile, cat si materialele utilizate. O astfel de afacere de debitare a lemnului este intr-o continua crestere cu un potential mare de dezvoltare si poti fi considerat un tamplar intr-o era moderna de prelucrarea lemnului.