Debitare Laser

Debitarea cu laser – 7 avantaje majore

debitare taiere laser

Debitarea cu laser este una din cele mai bune si avansate forme de taiere, mai ales in comparatie cu alte forme clasice de debitare. Procesul de taiere cu laser este unul extrem de precis si ofera rezultate de inalta calitate. Unul din avantajele majore ale taierii cu laser este ca poate fi aplicata pe o gama larga de materiale, inclusiv otel inoxidabil, otel moale, aluminiu, lemn si materiale plastice.

Taierea cu laser este precisa si poate fi folosita pentru obtinerea unor rezultate foarte sofisticate, cu decupari complicate si reproduceri cu usurinta pentru forme complexe.

Tehnologia laser controlata de computer care se foloseste pentru debitarea laser are un avantaj major fata de echipamentele conventionale, oferind o precizie mai buna sau o consistenta mai mare (o taiere precisa de 0.1 mm sau .03%).

debitare cu laser

Iata cele mai importante avantaje ale debitarii cu laser

1. Eliminarea costurilor cu uneltele

Pentru ca debitarea cu laserul nu necesita unelte dure (care sa se uzeze si care sa necesite schimbare de consumabile periodic), se elimina astfel necesitatea de depozitare scule, modificare capete de lucru sau intretinere, ascutire, curatare etc. Prin urmare, tehnologia inovatoare de debitare cu laserul poate taia forme detaliate mult mai rapid decat alte metode clasice de debitare.

2. Taiere fara deformare

Taierea cu laser foloseste o viteza de procesare extrem de rapida, ceea ce are ca rezultat crearea de zone de caldura mai mici si mai precise. Alaturi de prelucrarea materialului fara contact pe care o ofera debitarea cu laser, exista o distorsiune minima sau chiar nula cauzata piesei de lucru. Taierea cu laserul ofera cele mai bune rezultate si produse perfect decupate, indiferent de materialul folosit.

3. Taiere foarte curata si margini precise

Pentru ca fasciculul laser care se foloseste pentru debitarea cu laser nu se va uza niciodata (deoarece nu actioneaza prin contact) nivelurile de precizie si muchiile de calitate care pot fi atinse sunt poate mai fine si mai bune decat in cazul metodelor traditionale de taiere.

Instrumentele de taiere cu laser utilizeaza un fascicul mult mai concentrat, care aplica mai putina caldura pe materialul de taiere si care astfel, taie un traseu mai precis pe material. Aceasta tehnica permite, de asemenea, ca laserul sa urmeze margini mai curate si mai bine definite.

4. Viteza rapida de configurare

Pentru ca debitarea cu laser nu necesita scule grele, timpii de executie se reduc simtitor. Metodele traditionale de debitare necesita schimbarea sculelor si o intretinere mai mare decat aparatura necesara pentru debitare laser. Toate acestea implica cheltuieli mai mari in cazul tehnicilor traditionale.

Singura configuratie necesara pentru debitarea cu laser este incarcarea materialului pe masina si programarea designului pe masina. Acest proces este simplu, extrem de eficient si implica cheltuieli minime.

5. Resturi minime rezultate

Uneltele si metodele traditionale de debitare necesita in general un exces de material pe ambele parti ale taieturii, ceea ce rezulta in multe resturi irosite. Insa, cu un dispozitiv de taiere laser, chiar daca designul impune eliminarea anumitor resturi de material, acestea sunt minime. In general, se face o singura taietura, iar asta reduce cantitatea de materiale resturi.

6. Personalizare

Unul din avantajele majore ale debitarii cu laser este ca exista numeroase oportunitatati de personalizare a modelelor. Dispozitivul de taiere cu laser poate debita cu precizie forme si gauri detaliate, indiferent de marime sau dificultate.
Indiferent care este designul din spatele ideii tale, o masina de debitare laser te poate ajuta sa-ti pui visul in practica.

7. Modificari

Debitarea cu laser va ofera libertatea de a schimba elementele designului cu usurinta si fara stres. Modificarile necesare pot fi realizate pur si simplu prin schimbarea directa a programarii, fara sa fie nevoie de schimbarea altui instrument de lucru.

Pentru servicii debitare cu laser, indiferent de material sau model, va rugam sa ne contactati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *