Gravura Laser

Tipuri de gravare cu laser

Tipuri de gravare cu laser

Gravarea diverselor materiale a devenit populara, fiind o alternativa mai durabila decat cea a imprimarii propriu zise. Gravura este durabila si isi schimba cu greu calitatea, indiferent de gradul de utilizare. Bineinteles si in functie de materialul gravat. Se pot inscriptiona mesaje, sigle, chiar si imagini, asadar gama este variata si cu siguranta vei gasi mereu ce proiect nou sa realizezi.

Este o optiune des intalnita, pentru o durabilitate foarte mare in timp, datorita perforarii materialelor diverse. Aceste gravuri pot rezista in functie de functionalitate zeci de ani si te vei putea bucura foarte mult timp de acestea. Gravura in metal si sticla sunt cele mai rezistente datorita atat calitatilor lor superioare cat si duritatea lor foarte mare.

Tipuri de gravare cu laser

Ce materiale se pot grava?

In functie de laser in general se poate grava aproape orice. Cele mai des intalnite materiale care sunt alese de catre clienti pentru o gravura personalizata sunt bijuteriile. Acestea se pot grava indiferent ca sunt din aur, argint, otel inoxdidabil sau orice alt material folosit in crearea bijuteriilor.

Lemnul este si el des intalnit pentru o personalizare rustic – traditionala, putand astfel imprima pe mobilier sau suporturi de pahare, cutii chiar si martisoare, diverse mesaje sau inscriptii.

Sicla a inceput sa fie din ce in ce mai folosita pentru gravura, avand un design modern si luxuriant.

Ce inseamna gravarea cu laser

Gravarea presupune o imprimare a materialelor mai dure decat hartia. Acest marcaj pe suprafata materialelor nu presupune utilizarea unui tus sau cerneala. Acest aparat de gravat are in dotare un cap special care in contact cu materialul folosit va putea indeparta excesul pentru a realiza inscriptia dorita.
Scrierea sau gravarea imagini se realizeaza prin mici santuri, care apar in urma folosirii aparatului pentru a indeplini scopul acestuia.

Tipuri de gravari cu ajutorul laserului

Exista 4 tipuri de gravura pe care le poti face si voi detalia din fiecare ca sa ai o idee mai buna in ceea ce priveste aceasta operatiune:

Este cea mai des intalnita forma pentru etichetarea diverselor placi. Cu ajutorul acestui mecanism, laserul imprima prin ultraviolete formarea modelului pe placa de lucru, prin laser si incepe gravarea la fel ca si in cazul imprimarii flexografici.

  • gravura laser a rolelor anilox

Acest tip de laser se foloseste pentru gravarea ceramicii. Ele functioneaza pe baza de laser YAG si pot concentra un fascicul de lumina pentru o gravura mai fina si mai bine realizata. Laserele cu fibra sunt cele mai populare, deoarece permit comutarea rapida a unui numar mai mare de raze laser.

  • gravura laser sub suprafata (SSLE)

Gravura SSLE se refera la modul de marcare a imaginilor sau literelor pe materiale dure transparente cu ajutorul laserului. Marcarea se realizeaza sub suprafata materialului transparent prin fracturi fine cu ajutorul focalizarii razelor laser.

  • Gravare directa cu laser a placilor de imprimare flexografica

Acest tip de gravare este folosit in special pe placile flexograice. Acest tip de laser a fost folosit la inceput pentru marcarea modelelor pe suprafata placilor de cauciuc, el functionand cu dioxid de carbon. In timp, au fost modernizate cu cele din fibra de sticla pentru a fi mai eficiente si mai calitative.

Gravura cu laser inca face furori pe piata si are un viitor stralucit, avand o mare varietate de materiale pe care le poti grava in diferite stiluri si modele. Un astfel de aparat te poate ajuta sa iti dezvolti o afacere de succes, cererea fiind foarte mare pe aceasta nisa si putand astfel satisface cerintele clientilor tai, personalizand diverse obiecte pentru uz personal sau pentru afaceri.