Gravura Laser

Gravura laser lemn

gravura laser obiecte

Iata o tehnologie moderna care permite realizarea de imagini sau texte cu o precizie uimitoare, pe orice tip de lemn. Acest proces presupune folosirea unui laser puternic care arde efectiv suprafata lemnului, cu scopul de a crea la final o imagine sau un text.

Pentru gravura pe lemn, se folosesc in principal doua tipuri de laser:

  • laserul cu CO2 – se foloseste in special pentru lemnul dur, precum stejarul si fagul.
  • laserul cu fibra – este potrivit pentru lemnul mai putin tare, precum lemnul de pin.

gravura laser obiecte

Orice proces de gravare laser pe lemn incepe cu prelucrarea imaginii sau a textului care urmeaza sa fie imprimant prin gravare. Acest lucru se face cu ajutorul unui soft special de prelucrare imagini sau un editor de text. In a doua faza imaginea sau textul se incarca in soft-ul de control al laserului cu ajutorul caruia se face gravarea propriu zisa.

Aceste genereaza un set de instructiuni si astfel are loc gravarea imaginii sau a textului pe o suprafata din lemn. Dupa incarcarea textului sau a imaginii, lemnul se aseaza in masina de gravare. Se activeaza laserul care incepe sa arda sau sa marcheze prin abraziune suprafata lemnului, creand astfel fix imaginea sau textul dorit.

Ce obiecte se pot optiune prin gravura laser pe lemn?

Mai sunt enumeram doar cateva exemple. In realitate, cand vine vorba despre gravura laser lemn, oportunitatile sunt nelimitate.

  • Cutii din lemn personalizate cu texte sau imagini (de exemplu: ambalaje premium pentru sticle de vin)
  • Suporturi de pahare, care se pot oferi ca si cadouri personalizate cu mesaje amuzante sau inspirationale
  • Decoratiuni de perete – tablouri, ornamente
  • Piese de mobilier – se pot grava imagini sau texte unice pe obiecte din lemn masiv precum dulapuri, mese de bucatarie, scaune etc.
  • Obiecte de uz casnic – manere de cutite si furculite, tocatoare din lemn, linguri de lemn si altele
  • Jucarii din lemn personalizate
  • Obiecte de arta – tablouri sau sculpturi din lemn.

Cutie Bomboane Gravat Laser

La final putem spune ca gravura laser pe lemn este o tehnologie speciala ce permite realizarea de imagini sau texte precise pe orice fel de lemn.

Avantajele sale sunt rapiditatea in executie, durabilitatea in timp a rezultatelor obtinute, cost avantajos, posibilitatea de personalizare si interfata usor de inteles pe care o au noile masini de gravura laser pe lemn. Nu in ultimul rand, aceasta tehnica ramane una ecologica si sigura pentru mediu.