Gravura Laser

Gravura Laser Semne Acrilice

Placa din metalex gravata laser

Gravura cu laser reprezinta o tehnica destul de populara in ultima vreme pentru personalizarea semnelor din acril. Cu ajutorul unui laser, se pot debita si grava diferite modele, ornamente sau texte pe suporturi din acril. Rezultatele sunt de obicei impresionante – semne acrilice cu design profesional, care isi pastreaza foarte bine in timp acest aspect frumos.

Semnele acrilice sunt de fapt realizate din plexiglas, care este un material plastic transparent, foarte rezistent la socuri si intemperii. De aceea, semnele din acril sunt practic ideale pentru afisarea informatiilor nu doar in interior, ci si in exterior. Iata cateva exemple:

 • numele pe usi
 • sigle
 • nume de firme
 • alte semne indicatoare.

Placa din metalex gravata laser

Cum se realizeaza gravura laser pe semnele acrilice?

Aceasta tehnica presupune utilizarea unui laser cu putere mare care topeste sau evapora portiuni din materialul acrilic pe care se lucreaza.

Procesul este ideal pentru debitarea sau gravarea modelelor sau a textelor, cu o precizie de exceptie. In acest mod se pot obtine litere foarte bine reliefate si multe alte semne cu detalii complicate. Aceste rezultate nu ar putea fi obtine prin alte metode.

In afara de acest avantaj, gravura laser pe obiecte din acril poate fi personalizata foarte usor. Asta inseamna ca se poate tine cont de designul general a unei camere sau cladiri. In acest sens, se pot folosi culori diferite pentru litere sau se pot adauga efecte de iluminare pentru a crea un aspect cat mai atragator.

Toate aceste beneficii fac ca gravura laser pe acrilic sa fie o metoda durabila si de precizie, care ajuta la obtinerea de semne personalizate si profesionale, semne care pot fi afisate in diverse contexte.

Placuta cu Mesaj Gravata laser Cupru

Avantajele gravurii laser pe semne acrilice

 • Precizie foarte buna – se pot crea modele sau texte cu dimensiuni mici sau detalii complicate
 • Posibilitate de personalizare – culori, efecte de iluminare
 • Durabilitate in timp – obiectele rezultate rezista la intemperii si socuri; se pot folosi in interior, dar si in exterior.
 • Versatilitate. Cam orice material acril poate fi gravat cu laserul (materiale acrilice opace, colorate, transparente).
 • Pret avantajos – este o metoda eficienta ca si costuri pentru ca permite realizarea unui numar mare de semne, intr-un timp scurt, cu preturi mici.
 • Timp scurt de realizare, fara a compromite calitatea si precizia.
 • Tehnica prietenoasa cu natura. In timpul procesului de gravare laser semne acrilice nu se folosesc solventi sau alte chimicale daunatoare mediului.

Prin urmare, metoda de gravare laser pe materiale de acril are o multime de beneficii, ceea ce inseamna ca va fi in continuare foarte utilizata.